top of page

Mijn verhaal over het ontstaan van Urbn Gardn

Op een typische zaterdag namiddag stond ik (Ingmar Boon) op mijn balkon in Brussel, omgeven door een assortiment planten die lukraak op de grond waren geplaatst. Mijn doel was simpel: een beetje speelruimte creëren voor mijn (toen 3-jarige) dochter. Maar elke poging om een pot te verplaatsen leek alleen maar te benadrukken hoe inefficiënt we de beschikbare ruimte benutten. Terwijl ik mijn dochter gadesloeg, die zich een weg baande door dit groene 'doolhof', besefte ik dat de oplossing niet lag in het verminderen van het groen, maar in het slimmer organiseren ervan. Dit inzicht leidde tot het ontstaan van Urbn Gardn.

Ik heb Instagram en Pinterest afgezocht naar oplossingen die zowel design zijn als geschikt voor buiten, modulair maar vond niet meteen iets. De markt leek verzadigd met standaardoplossingen die noch de esthetiek noch de functionaliteit boden waarnaar ik op zoek was. Dit was het moment waarop ik besloot dat er een betere manier moest zijn, een manier die niet alleen de visuele aantrekkingskracht verhoogt maar ook de veelzijdigheid en duurzaamheid van buitendesign naar een nieuw niveau tilt. Zo is Urbn Gardn geboren, uit de behoefte aan een product dat alle vakjes aanvinkt: sterk, van hoge kwaliteit, modulair, en aanpasbaar aan een oneffen ondergrond.

Terras met bloempotten op de vloer
Terras met Urbn Gardn en optimalisatie van de ruimte

Bij Urbn Gardn staat kwaliteit voorop. Urbn Gardn is zo ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, gemaakt van materialen die niet alleen sterk zijn maar ook bestand tegen de variabele omstandigheden van het buitenleven. Elk stuk is een toonbeeld van vakmanschap, met aandacht voor detail dat zorgt voor een naadloze integratie in elke buitenruimte (en binnenruimte).

Modulariteit is een ander kernkenmerk van mijn benadering. Ik begrijp dat geen twee buitenruimtes gelijk zijn, daarom heb ik Urbn Gardn zo ontworpen dat het volledig aanpasbaar is.  Urbn Gardn's modulaire opbouw kan worden aangepast en heringericht om perfect aan te sluiten bij jouw specifieke ruimte en behoeften, of het nu gaat om een ruim terras of een bescheiden balkon.

In een wereld waar buitenruimte vaak beperkt is, biedt Urbn Gardn de perfecte combinatie van design, kwaliteit, en functionaliteit. Het is ons doel om elke buitenruimte te transformeren in een levendige, groene omgeving waar design en duurzaamheid hand in hand gaan. Met Urbn Gardn is het nu makkelijker dan ooit om een gepersonaliseerde tuin te creëren die aan al uw wensen voldoet.

Urbn Gardn pakt dit probleem van ruimtebeheer aan door het introduceren van modulaire tuinoplossingen die speciaal zijn ontworpen voor het stedelijke buitenleven. Urbn Gardn is geoptimaliseerd voor compacte ruimtes, waardoor bewoners van appartementen hun balkon of kleine terras kunnen omtoveren in groene, levendige ruimtes zonder de noodzaak van muurbevestigingen (maw Urbn gardn kan zelfstandig 'staan' - er is wel een mogelijkheid om de Urbn Gardn vast te maken aan een muur). De modulaire ontwerpen bieden flexibiliteit in opstelling en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ruimteafmetingen, waardoor de bruikbare vloeroppervlakte maximaal wordt vergroot. Door deze aanpak kunnen gebruikers genieten van een groenere omgeving en tegelijkertijd hun leefruimte behouden en zelfs verbeteren. Urbn Gardn richt zich op het bevorderen van stedelijk groen door praktische, stijlvolle, en toegankelijke tuinoplossingen te bieden die het leven in de stad verrijken, zonder de gebruikelijke beperkingen van het stadsleven. 

Chalet met Urbn Gardn en optimalisatie van de ruimte
Small Balcony Garden
bottom of page